Super! Je hebt een VP gevonden. Maar hoe zorg jij ervoor dat jij je werkzaamheden zo goed mogelijk kunt uitbesteden? In dit blog geef ik je 7 tips. Natuurlijk op basis van ervaringen uit mijn samenwerkingen met diverse ondernemers.

 

 1. Goede briefing (opdracht beschrijving)

Het uitbesteden van je werkzaamheden start met een duidelijke briefing. Waar voldoet een goede briefing aan?

 • Wat is het project of event (incl. datum)
 • Wie is de doelgroep en het doel
 • Welke kaders zijn er
 • Wat is het verwachtte resultaat
 • Wat is de werkwijze Wat is het budget

 

 1. Overleg plannen

Na het maken van je briefing plan je een overleg moment in met je VP om deze briefing te bespreken. Heb jij je briefing niet duidelijk calculeer dan een langer overleg in om dit wel duidelijk te krijgen. Aan de hand van deze briefing gaat je VP de verdieping in en zal je vragen wat zij nodig heeft om dit project uit te voeren.

 

 1. Over de schutting afspraak

Tijdens het proces poppen er allerlei ideeën bij jou op, ideeën die jij graag over de schutting wil gooien naar jou Virtual Professional. Maak afspraken met je VP hoe jullie daarmee omgaan. Verzamel jij deze ideeën in een mail, of kun je ze a la minute over de schutting gooien in een WhatsApp-bericht? Wil je dat dit meteen opgepakt wordt, of dat dit besproken wordt tijdens een overleg?

 

 1. Procesbeschrijving

Heb jij procesbeschrijvingen dan kun je deze aan je Virtual Professional geven. Als het goede beschrijvingen zijn, is er minder uitleg van jou kant nodig. Heb jij je werkwijze niet uitgeschreven, zorg dan dat jouw VP tijdens het proces een goede beschrijving maakt. Een uitgebreide uitleg is dan eenmalig nodig, daarna kan jouw VP teruggrijpen op deze werkwijze met eventuele aanpassingen.

 

Wil je meer van dit soort tips ontvangen? Schrijf je dan in om Danielle’s mail te ontvangen.

 

 1. Evaluatie/updates

Plan verschillende evaluatie- of updatemomenten in. Dit kan een vaste dag in de week of maand zijn. Of een update moment na een bepaalde stap in het proces. Aan het begin van jullie samenwerking heb je meer evaluatiemomenten nodig dan wanneer je al een aantal maanden samenwerkt.

 

 1. Verwachtingsmanagement

Hou er rekening mee dat jouw Virtual Professional niet dezelfde gedachtegang heeft als jij. Veel samenwerkingen lopen hierop stuk. Spreek uit wat jij van je VP verwacht. Ga er niet vanuit dat het vanzelfsprekend is dat jouw VP jou begrijpt. Naar mate jullie langer samenwerken heeft je VP, waarschijnlijk, aan 1 woord genoeg, maar in het begin zeker niet.

 

 1. Vertrouwen

Jij geeft je werk uithanden. Jij hebt een klik met je Virtual Professional en weet wat haar kwaliteiten zijn, anders ga je niet met haar samenwerken. Vertrouw er dan ook op dat je VP de werkzaamheden goed uitvoert en laat het los.

 

Met deze 7 tips weet jij hoe jij je werkzaamheden succesvol kunt uitbesteden. Het maakt het samenwerken met jouw Virtual Professional efficiënt en overzichtelijk.

 

Volg mij op Instagram en Facebook ook daar deel ik regelmatig tips.

 

 

Adres

Simon Vestdijkerf 15

Dordrecht

Certificaten Danielle

Telefoon

0031 6 55 77 25 61

Algemene gegevens

BTW nummer: NL002117138B26
KvK: 73655376

Privacy & Cookie Statement

Algemene Voorwaarden

Danielle Davelaar

Foto’s: Prisca Visser

Chat openen
Hoi 👋
Waarmee kan ik je helpen?