Je ben een ambitieuze ondernemer, je weet wat je wilt en waar je naartoe wilt met je bedrijf!

Je hebt leuke, tevreden klanten en je draait ook nog een leuke omzet. Alleen merk je dat je, voor je gevoel, te veel tijd kwijt bent aan taken die jij helemaal niet leuk vindt. Die taken gaan je ook steeds meer tegenstaan en daardoor ga je ze ook steeds vaker uitstellen. Waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. Je bent 24/7 aan het werk en je weet niet meer hoe je uit deze vicieuze cirkel moet komen.

Om zelf weer blij te worden als ondernemer en je bedrijf verder te laten groeien kun je de hulp van een Virtual Professional inschakelen.

Maar hoe ga jij jouw ideale Virtual Professional (VP) vinden? Een VP die jouw perfect aanvoelt en aan 1 woord genoeg heeft?

 

In dit blog ga ik je 7 tips geven hoe jij de VP gaat vinden die bij jou past:

 1. Waarmee en hoe kan een VP jou helpen?
 2. Bepaal je beschikbare budget
 3. Schakel je eigen netwerk in
 4. Zoek op social media
 5. Vereniging voor Virtueel Support Professionals
 6. Diverse platformen die op zoek gaan voor jou
 7. Je eigen website

 

 1. WAARMEE EN HOE KAN EEN VP JOU HELPEN?

Stel jezelf de vraag welke werkzaamheden je absoluut zelf wilt blijven doen en welke je graag wilt uitbesteden.

Vind je het lastig of moeilijk te benoemen waar jouw knelpunten zitten? Download dan mijn gratis afvinklijst ‘Afvinklijst met alle taken binnen jouw bedrijf. Met deze checklist heb je heel snel inzichtelijk waar jouw prioriteit ligt en waar jij hulp bij nodig hebt.

Afvinklijst met alle taken binnen jouw bedrijf!

 

Welke taken vormen op dit moment voor jou het grootste struikelblok? Vaak zijn VP’s gespecialiseerd op 1 of 2 vakgebieden. Vallen jouw takken binnen 1 vakgebied of meerdere? Bedenk je wat je wilt als dit niet binnen 1 vakgebied valt. Wil je alleen maar met specialisten samenwerken of heb je liever een allrounder, die van alles een beetje weet? Ga je dan op zoek naar 1 of meerdere VP’s?

 

Tip: Je kunt er ook voor kiezen om structureel met 1 VP te gaan samenwerken en voor andere taken met VP’s op projectbasis.

 

 1. BEPAAL JE BESCHIKBARE BUDGET

Nu je weet welke taken je wilt uitbesteden, kun je ook een schatting maken hoeveel tijd deze taken jou ongeveer kosten. Een VP zal deze taken meestal wel sneller uitvoeren dan jijzelf. Maar als je uitgaat van je eigen tijd weet je ook meteen hoeveel tijd het jou gaat opleveren.

Gemiddeld vraagt een VP in Nederland ongeveer tussen de € 45 en € 65 per uur exclusief BTW. Dit is een beetje afhankelijk van de uit te voeren taken en de expertise van de VP.

Natuurlijk zijn er ook VP’s te vinden die minder vragen, maar je kunt je dan afvragen of dit dan wel de juiste VP is.

Een goede VP weet wat zij/hij waard is en neemt zichzelf en het werk wat zij/hij uitvoert serieus. Zij/hij is zelf ook ondernemer en weet hoe het is om een eigen bedrijf te hebben.

 

Note: Het is een investering die je doet, maar als je een goede VP gevonden hebt, haal je deze investering er dubbel en dwars uit. Jij krijgt weer tijd voor wat jij leuk vind om te doen. Jij kunt je meer op nieuwe klanten richten en dus meer omzet draaien.

 

MAAR WAAR VIND JE JOUW VP?

 

 

 1. SCHAKEL JE EIGEN NETWERK IN

Als ondernemer heb je waarschijnlijk wel een groot netwerk. Zoals andere ondernemers, klanten, vrienden en familie. Vraag of zij ervaring hebben met een VP of een VP kennen. Misschien werkt er iemand met een hele goede VP en heeft zij/hij nog ruimte voor jou. Of als het niet binnen haar/zijn expertise ligt, weet zij/hij wel een VP die wel die bepaalde expertise heeft.

 

Note: Mond tot mond reclame is de beste reclame die er is.

 

 1. ZOEK OP SOCIAL MEDIA

De meeste VP’s zijn tegenwoordig wel op de bekende social media kanalen te vinden, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Je kunt op deze kanalen een oproep plaatsen met wat je zoekt, voor welke taken en voor hoeveel uur ongeveer en eventueel ook je budget. Maak dit zo specifiek mogelijk, zodat geïnteresseerden zelf al kunnen inschatten of dit bij hun past of niet. Realiseer je wel dat je ontzettend veel reacties kunt verwachten. Jij bent dan alsnog heel veel tijd kwijt met het maken van een selectie en het versturen van berichten.

Mijn advies, ga op de social media kanalen op zoek naar VP’s die je aanspreken en over de expertise beschikken die jij nodig hebt. Volg deze VP’s een tijdje en bekijk hun websites. Nodig ze face to face uit of via bijvoorbeeld Skype of Zoom om te kijken of er een klik is tussen jullie.

 

Tip: Misschien een open deur, maar volg je gevoel!

 

 1. VERENIGING VOOR VIRTUEEL SUPPORT PROFESSIONALS

Er bestaat een beroepsvereniging voor Virtueel Support Professionals (VSP). Veel VP’s zijn lid van deze vereniging. Een groot aantal van deze leden staan ook in de database van deze vereniging met hun aanbod. Op de website www.verenigingvsp.nl kun je zelf in de database zoeken naar een geschikte Virtual Professional, Virtueel Professional of Virtual Support Professional (VSP). Je kunt rechtstreeks contact opnemen met een VP of VSP.

 

 1. DIVERSE PLATFORMEN DIE OP ZOEK GAAN VOOR JOU

Mede oprichtster van de vereniging VSP en eigenaar van de Academie voor Virtueel ProfessionalsPetra Fehring, biedt op haar website ook de mogelijkheid aan om voor jou, tegen een vergoeding, een Virtual Professional te zoeken.

Zo zijn er via Google nog meer platformen te vinden, oa. RegelheldenJellow en Vlotte Tantes

 

 1. JE EIGEN WEBSITE

Zet een oproep op je eigen website. Dit neigt wel meer naar een vacature, maar zet hier duidelijk in dat je op zoek bent naar een Virtual Professional of dat het om een freelance opdracht gaat. Wie weet is je toekomstige VP wel een klant van je. Of zoals in tip 3 genoemd, kent een klant van jou wel een geschikte VP.

 

Note: Zodra jij je ideale VP gevonden hebt, denk je waarschijnlijk ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’.

 

Denk je nu, waar haal ik überhaupt de tijd vandaan om mijn ideale VP te vinden? Of wil jij hulp bij taken binnen mijn vakgebied? Laat mij je helpen. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op en we bespreken waar jij naar op zoek bent en of ik je daarmee kan helpen. Vallen de taken niet binnen mijn expertise dan kan ik je waarschijnlijk wel een collega VP adviseren uit mijn netwerk.

Adres

Simon Vestdijkerf 15

Dordrecht

Certificaten Danielle

Telefoon

0031 6 55 77 25 61

Algemene gegevens

BTW nummer: NL002117138B26
KvK: 73655376

Privacy & Cookie Statement

Algemene Voorwaarden

Danielle Davelaar

Foto’s: Prisca Visser

Chat openen
Hoi 👋
Waarmee kan ik je helpen?